Zašto smo odabrali baš YOYO?

Dalibor | 07 Nov 2022

Zašto smo odabrali baš YOYO?

Zašto baš yoyo?

 

U potrazi za nekim novim artiklom, koji će nas izdvojiti od konkurencije i omogućiti nam da ponudimo nešto novo i unikatno na tržištu Srbije, naišli smo na yoyo-e. Ove spravice su savršen način da započnemo jednu novu generaciju ljubitelja i igrača, novi hobi i način izražavanja koji do sada nije bio popularizovan kod nas. Sa sve većom i većom ponudom moći ćete se prepustiti novim trikovima i igrama koje su do sada bile teško dostupne ili vam je bio potreban rođak iz inostranstva da vam omogući nabavku pravog yoyo-a.

 

O samom yoyo-u

 

Ne prvi pogled, yoyo možda deluje kao obična dečija igračka, primitivnog dizajna, koja će detetu dosaditi za par dana i potom ubrzo pronaći svoj put do lokalne deponije. Možda se baš iz tog razloga, roditelji češće odlučuju za onu jeftinu plastičnu varijantu koja se raspadne prvi put kada padne na tvrdu podlogu.

Sigurno niste znali da je Jo-Jo jedna od najstarijih igračaka, starija čak i od hrišćanstva. Crteži na grčkim vazama koji datiraju 400 godina pre nove ere prikazuju decu kako se igraju sa ovom igračkom.

Sadašnji yoyo više nije obična igračka. On može da se rastavi, mogu mu se menjati delovi, a poseduje i kuglične ležajeve. Yoyo je postao profesionalni rekvizit napravljen od lakih metalnih legura aluminijuma ili polikarbonat plastike, koji se koristi za izvedbu komplikovanik yoyo trikova.

 

Prednosti yoyo igre

 

Da bi se ovladalo tehnikama i naučili yoyo trikovi, potrebno je dosta truda i vežbe, pri čemu se kod mladih razvijaju osećaji posvećenosti, upornosti i strpljenja. Vežba sa ovom igračkom takođe doprinosi razvoju fine motorike kod dece i adolescenata.

Mi, odrasli u yoyo.rs ga uglavnom koristimo u psiho-terapeutske svrhe. Imamo posebnu prostoriju – yoyo room, gde zaposleni mogu da odu i gde se za par minuta, uz upotrebu omiljenog yoyo-a, oslobađaju nagomilanog, nezaobilaznog stresa, prouzrokovanog današnjim brzim životom.